Intamplari adevarate

Un om bătrân de 103 de ani este vizitat într-o zi, de un jurnalist, care vrea să-i ia un interviu.
– Bade, vă rog, povestiți-mi o întâmplare amuzantă din viață, îl roaga jurnalistul.
– S-a întâmplat acum vreo 80 de ani, când a venit vecinul la mine, că i-au dispărut oile. Ne-am și pornit imediat, vreo 5 inși, cu o damigeană de țuică să i le căutăm. Le-am căutat îndelung și între timp am băut toată țuica. Dar și când le-am găsit le-am tras-o la toate! Aia distracție copile!
Jurnalistul se gândește că nu poate să publice asemenea poveste așa că îl roagă pe bătrân să-i spună altă întâmplare amuzantă.
– S-a întâmplat acum vreo 70 de ani, că a venit vecinul la mine, că i-a dispărut nevasta. Ne-am și pornit imediat, vreo 5 inși, cu o damigeană de țuică să o căutăm. Am căutat-o îndelung și intre timp am băut toată țuica. Dar și când am găsit-o i-am tras-o cu toții! Aia distracție copile!
Jurnalistul se enervează, că nici povestea asta nu o poate publica, fiindcă e inadecvat pentru anumite segmente de public. Îi vine o idee și spune:
– Bine, bade, hai să lăsăm întâmplările amuzante, povestiți-mi ceva trist ce vi s-a întâmplat și din care cititorii ar putea învăța ceva.
Bătrânul devine dintr-o dată foarte trist și se întunecă la față.
– S-a intamplat acum vreo 60 de ani, că m-am ratacit și n-am ajuns acasa. A și pornit vecinul meu cu vreo 4 inși și o damigeană de țuică…